>NUORISOKUORO FACEBOOKISSA  |  >IN ENGLISH
Oulaisten Nuorisokuoro
Kuorolla on kymmenen äänitettä. Lisäksi kuoro laulaa viidellä kokoomalevyllä (Nuorten Kuoroliiton "Mansikoita mustikoita", Neerpeltin ja Powell Riverin festivaalien äänitteet, Japanissa tuotettu liveäänitys Oulaisten Nuorisokuoron ja Shizuokan Lapsikuoron yhteiskonsertista, Joululevy "Kuului laulu enkelten"). Viimeisimpinä ilmestyivät "Suomalaisia hengellisiä lauluja" (mukana myös Välke ja Vox Ardens) v. 2016, "Virsiä" v. 2012 ja joululevy "Tuttu valo hohtaa" v. 2007.


Suomalaisia hengellisiä lauluja

Reijo Kekkonen /Sulasol
"Tirilän kuoroille on luonteenomaista reipas, raikas ja terve laulutapa. Sitä voisi luonnehtia jopa kohottavaksi. Myös laulajiston osaaminen on korkealla tasolla ja siksi levyn annista voi nauttia täysin rinnoin."


Arviointeja äänittestä "Virsiä"

Seppo Murto / YleRadio 1
"Oulaisten Nuorisokuoro on hiottu yhdeksi jaloksi instrumentiksi. Se on syntynyt pitkäjänteisen työn tuloksena ja kertoo vahvasta pedagogisesta näkemyksestä. Kuoro on tarttunut virsilevyn myötä suureen haasteeseen ja on valmistanut hienon kokonaisuuden, kirkkaasti ja puhtaasti soivan virsivalikoiman, josta riittää nuoruuden energiaa vanhemmillekin sukupolville."

Reijo Kekkonen / Sulasol
"Oulaisten Nuorisokuoro on soinniltaan ihanan raikas ja kirkas. Se toimii johtajansa taipuisana instrumenttina. Loistava, hyväntuulinen ja hyvätunnelmainen levy!"


Arviointeja äänitteestä "Tuttu valo hohtaa"

Risto Nordell / Kirkko ja kaupunki
"Kuoro kuuluu ehdoitta kansainväliseen kuoroeliittiin. Sen kirkas sointi ja liioittelemattomat tulkinnat tekevät oikeutta tuttujen laulujen yksinkertaiselle hartaudelle."

Matti Saurama / Uutispäivä Demari
"Oulaisista kuuluu erinomaista kuorosointia."

Markku Viitasaari / Ilkka
"Tässäpä kerrassaan mainio joululevy. Tasokas nuorisokuoro laulaa raikasta joulua reippailla tempoilla."


"Laulupuun kukkia 30 vuoden ajalta" valmistui syksyllä 2002. Levylle on siirretty musiikkia aikaisemmilta äänitteiltä, "Haluan löytää uuden laulun" vuodelta 1975, "Pienet laulumme" vuodelta 1977, "Suojaavat siipes Jeesus" vuodelta 1986 ja "Oulaisten Nuorisokuoro ajassa" vuodelta 2000.

 

Arviointeja äänitteestä "ajassa"

Eric-Olof Södeström ja Riitta Poutanen / Yle Radio 1:n musiikkiraati
"Oulaisten Nuorisokuoron laulussa kuuluu läpi erittäin instrumentaalinen musikaalisuus. Tapani Tirilän anti ei ole vain kuoroperinnettä, vaan hän viljelee työssään vahvasti eurooppalaista musiikkiperinnettä."

Kari Turunen / Sulasol
"Oulaisten Nuorisokuorolla on kaunis sointi ja erityisesti sen unisonolaulu on lähestulkoon esikuvallista: tasaista, varmaa ja lämmintä... Erityisen ihastuttavaa on kuoron fonaation puhtaus ja vaivattomuus: tekstistä saa selvää kaikissa rekistereissä."


Kaikkia äänitteitä voi tilata myös kuorolta (katso yhteystiedot).