>NUORISOKUORO FACEBOOKISSA  |  >IN ENGLISH
Oulaisten Nuorisokuoro

Saksaan laulamaan

Oulaisten Nuorisokuorolla on edessään nyt syksyllä Saksan matka. Tämä on jo kuoron 39. ulkomainen matka. Kuoro on kutsuttu suureen lasten ja nuorten Eurotreff-kuorotapahtumaan, joka järjestetään jo 19. kerran Wolfenbüttelissä, Niedersachsenissa. Sen järjestäjä AMJ (Arbeitskreis Musik in der Jugend) on valtakunnallinen, monipuolisesti nuorison musiikkikasvatukseen keskittyvä saksalainen organisaatio. Eurotreff-tapahtumaan osallistuu kaikkiaan yli 20 kuoroa 13 eri maasta, Kuubasta, Qatarista, Puolasta, Venäjältä, Bulgariasta, Virosta, Turkista, Ukrainasta, Ruotsista, Espanjasta, Itävallasta, Saksasta ja Suomesta. Tänä vuonna Suomi on edustettuna ensimmäistä kertaa.

Päivien aikana osallistutaan työpajoihin, joissa kussakin muutama kuoro harjoittelee yhdessä esitettäviä teoksia. Oulaisten Nuorisokuoron työpajassa on mukana oulaistelaisten lisäksi kuorot Virosta ja Saksasta ja työpajan vetäjänä on italialainen Luigi Leo. Tässä työpajassa valmistettavien teosten säveltäjiä ovat Kim André Arnesen, Melissa Dunphy, Alessandro Cadario ja Bob Chilcott.

Kuorot ovat jo etukäteen harjoittaneet teoksia kotipaikkakunnillaan ja valmiit tulokset esitetään suuressa yhteisessä konsertissa lauantaina 14.9. Työpajojen ohella kuoro laulaa koululaiskonsertin ja iltaisin järjestetään kuorojen omia konsertteja. Oulaisten Nuorisokuoro esiintyy omalla ohjelmalla yhdessä saksalaisen Osnabrückin nuorisokuoron kanssa.

Kuoron ohjelmistossa on saksalaista, englantilaista, ranskalaista ja tietenkin suomalaista musiikkia.

Festivaalin sivut: eurotreff.amj-musik.de


Katso myös tapahtumakalenteri.